Dr. Andrei Haidar

Medic primar gastroenterologie, Doctor în Ştiinţe Medicale

 

Dr. Andrei Haidar este și îndrumător de rezidenţi în domeniul gastroenterologiei și endoscopiei digestive, iar specialiștii tineri indrumaţi de el sunt foarte apreciaţi, nu numai în România, ci și în multe alte ţări.

Este membru în:

  • Societatea Româna de Gastroenterologie,
  • Societatea Româna de Endoscopie Digestivă,
  • Societatea Americană de Gastroenterologie,
  • Societatea Americană de Endoscopie Digestivă,
  • Societate Europeană de Endoscopie Digestivă,
  • Colegiul Olandez de Gastroenterologie ,
  • Membru al General Medical Council,
  • Membru al  Consiliul National de Gastroenterologie din Belgia
  • UK în grad de consultant.

 

Andrei Haidar s-a născut în Siria, dar la 17 ani a ales România. „De fapt m-am adaptat. Eu nu am ales nimic din viața mea”, povestește el. Provine dintr-o familie numeroasă, cu 11 copii, opt băieți și trei fete, dintre care șase au ajuns medici. El a fost cel de-al șaptelea copil și când avea doar 13 ani s-a decis că vrea neapărat să devină doctor care să salveze vieți. Și s-a ținut de cuvânt. Astăzi este unul dintre cei mai apreciați medici gastroenterologi din țara noastră și nu numai.

„România era singura țară socialistă, care accepta studenți dintr-o țară teroristă, fără bursă, care să-și achite singuri taxa școlară. În vremea aceea, bursele erau acordate doar pe criterii politice, de partid, așa că nu am avut de ales. Dar dacă privesc retroactiv, nu regret deloc decizia mea”, mărturisește Andrei Haidar, care până astăzi a învățat deja sute de rezidenți să fie doctori buni.

Cum a ajuns la gastroenterologie

„Gastroenterologia este foarte vastă și combină lucrurile practice cu cele abstracte. În afecțiunile digestive sunt foarte multe enigme care te solicită să gândești, să analizezi. Asta este partea filosofică, abstractă. Apropo, mie îmi place foarte mult filosofia. Iar cea practică este atunci când cineva are o problemă biliară de exemplu și tu i-o poți rezolva pe loc. Așadar gastroenterologia este practic singura specializare care combină partea chirurgicală cu partea internistă, singura care-ți poate conferi și satisfacția chirurgului și cea a internistului”, explică celebrul medic care-și practică meseria cu multă dăruire și pasiune.